RSS

”Voi kun pääsisin takaisin kouluun!”

17 Mar

Olin apuna järjestämässä etäopetusta eräällä koululla, missä kaksi viidesluokkalaista oppilasta on sairastunut samaan aikaan syöpään. Luokanopettaja oli kysynyt koko luokalta, mikä on kaikkien oppilaiden toive. Kaksi sairastunutta oli vastannut, että he haluaisivat päästä takaisin kouluun. Varmasti he toivovat, että hoidot purevat ja syöpä paranee, mutta toiveena he mainitsivat kouluun pääsemisen. Se on varmasti lapselle konkreettinen ja helposti sanoiksi puettava asia.

Me opettajat teemme valtavasti töitä lasten eteen. Olemme valmiita uhraamaan koulutyöhön välillä vapaa-aikaamme. Järjestämme upeita tilaisuuksia ja otamme valtavan vastuun isosta lapsiryhmästä esim. leirikoulujen järjestäjinä ja valvojina.

Meiltä odotetaan ja pian myös vaaditaan ottamaan isoja digiloikkia. Digiähky voi ilmaantua Wilman eri koukeroiden kautta, eri sähköpostien ja sovellusten hallinnassa ja salasanojen muistamisessa, Drivessä olevien dokumenttien jakamisasetuksissa jne. Mutta silti niistä selvitään, välillä paremmin ja välillä huonommin.

Mutta…

Etäyhteyksien käyttöönotossa törmään silti vielä ongelmaan, että etäopetuksen digiloikkaa tavoitellessa, riman koetaan olevan liian korkealla. Tulee rimakauhu. Nostetaan kädet pystyyn luovuttamisen merkiksi. Edellä mainittuihin opettajien työn haasteisiin verrattuna tämä on jotain muuta. Ajattelen niin, että motivaatio auttaa sairastunutta lasta ja hänen perhettään olisi niin suuri, että loikka uskallettaisiin ottaa. Tunne, että on voinut olla avuksi, on enemmän kuin palkintokorokkeella seisominen. Palkinto tulee siitä, että on voinut jollain tavoin auttaa tilanteessa, mikä ei kuulu millään tavoin normaaliin lapsen tai nuoren elämän arkeen.

Pitkäaikaissairaita lapsia, jotka voisivat hyötyä etäopetuksesta, on paljon. Silti etäopettaminen on monelle edelleen vierasta. Siksi siihen on tarjolla apua. eSKOn, Kolibrin ja Sylvan rahoittamien hankkeiden jälkeen, Tuuve – hanke ( Tuettua verkko-opetusta erityistilanteisiin) auttaa. Tuuve on Opetus – ja kulttuuriministeriön rahoittama kolmivuotinen hanke. Osoitteessa www.tuuve.fi on lisää tietoa hankeesta.

Jakakaa siis tietoa edelleen ja älkää epäröikö ottaa yhteyttä. Yhdessä voimme ottaa todellisen digiloikan. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Harri

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : marraskuu 17, 2017 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: