RSS

Onko meillä syytä valittaa?

11 Jou

Aika usein meillä on taipumus valittaa pienistäkin asioista. eSKOn parissa työskennellessä väkisin tulee välillä mieleen, että onko valittamiseen sittenkään aihetta. Onko niin, että kun meillä on kaikki hyvin, täytyy valittamisen aihe keksiä pienistäkin asioista? Nyt olen kuitenkin huomannut, että niillä, kenellä todella on turvallisen ja stressittömän elämän tilalle tullut huolia ja suuriakin murheita, he osaavatkin ahmia elämää aivan toisella tavalla. Jokaisesta uudesta päivästä nautitaan ja elämän pienistäkin iloista osataan ottaa kaikki irti. Tässä meillä kaikilla olisi opittavaa.

On toki aivan selvää, että esim. pitkäaikaissaan lapsen perhe tarvitsee tukea ja apua. He joutuvat elämään sairauden ehdolla ja mahdollisesti piinaavan pelon nakertaessa niskaa. Oli pysäyttävää kuulla erään vanhemman sanovan sairaalasta tullessaan, että aamulla he veivät sairaalaan terveen lapsen, mutta takaisin tullessa takapenkillä istuikin kuolemansairas potilas. Oma elämä oli kokenut suurimman mahdollisen takaiskun, oman lapsen vakava sairastuminen.

Kaikki arkirutiinit on mietittävä uudelleen. Myös koulunkäynti. Koulu on lapselle konkreettinen asia ja lapset murehtivat koulunkäyntiään. Siksi on tärkeää, että heti sairastumisen alkuvaiheessa kyettäisiin sanomaan, että koulunkäyntiä kyetään auttamaan. Meillä on Suomessa hyvin toimiva sairaalakoulujärjestelmä, oman koulun järjestämä kotiopetus ja myös etäopetus. Toimiakseen nämä vaativat sen, että niistä tiedetään. Sitä varten myös eSKO-hanke on edelleen valmiina auttamaan perheitä ja kouluja etäopetuksen keinoin. Toivotaan siis, että tietoisuus etäopetuksen mahdollisuuksista edelleen leviää.

Positiivista mielialaa ja rauhallista joulun odotusta toivottaen

Harri

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : joulukuu 11, 2013 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: