RSS

Mitä eSKOlle kuuluu marraskuussa 2013?

21 Mar

PaimioSiitä on pian kaksi vuotta, kun eSKO – hanke starttasi. Tavoitteemme oli laajan informaatiokiertueen sekä erilaisten luentojen avulla levittää tietoutta etäopetuksen mahdollisuuksista auttaa pitkäaikaissairaan lapsen koulunkäyntiä. Ilmeisesti onnistuimme tässä tavoitteessa, koska tämän jälkeen olemme auttaneet useita kouluja ja perheitä etäyhteyden luomisessa.

 

Koska asia on suhteellisen uusi, inhimillinen ja kiinnostava, etäopetusratkaisut ovat saaneet laajasti julkisuutta. Etäopetuksesta on ollut artikkeleita mm. Kympin lapset lehdessä, Turun Sanomissa, Sylvan lehdessä, Kummien lehdessä ja viimeisimpinä pohjanmaan maakuntalehdissä Pohjaisessa sekä Ilkassa.  Olemme näkyneet myös Ylellä kuin Mtv3:llakin. Yksi huomion osoitus oli syksyllä myönnetty Campus Awards palkinto. Ensi viikolla kuvaamme ohjelmaosuuden Ylen Akuutti – ohjelmaan. On todella hienoa, että tietoisuus on siis levinnyt mediankin kautta.

Laajasta näkyvyydestä huolimatta, olen edelleen tavannut useissa tilaisuuksissa kuulijoita, jotka eivät ole koskaan kuulleet tällaisesta mahdollisuudesta. Näin ollen uskallankin sanoa, että työmme on vielä kesken. eSKO – hanke on suunniteltu kaksivuotiseksi ja kaksi vuotta umpeutuu vuoden vaihteessa. Rahoitus kuitenkin mahdollistaa toiminnan jatkumisen vielä ensi vuoden alkupuolelle. Jatkosta olemme käyneet neuvotteluja ja toivonkin, että toimintamme jatkuu vielä tulevinakin vuosina.

Tämän loppuvuoden kalenterissa on Akuutti – ohjelman lisäksi varattuna esiintyminen Helsingissä Virtuaaliopetuksen päivillä sekä vierailu Rovaniemellä LUMI – hankkeen kutsumana. Vielä ennen joulua mietimme, miten hyvin toimiva yhteistyö jatkuu ja kehittyy Tyks:n kanssa.

Aiemmin syksyllä saimme valmiiksi myös luokassani kuvatun informatiivisen videon etäyhteyden mahdollisuuksista. Video on linkitettynä www.etaopetus.fi sivulla kohdassa videot sekä myös Opetushallituksen Hyvissä käytännöissä. Youtubesta video löytyy sivulta

http://www.youtube.com/watch?v=RZTSAA6UROE

Syysterveisin  Harri

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : marraskuu 21, 2013 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: