RSS

Sairaan ikävä koulua!

28 touko

Niklaksen kuva lehtijutustaNäin otsikoi Turun Sanomien toimittaja Esko Pihkala artikkelinsa edustamansa lehden Extra – liitteessä aiemmin tänä keväänä. Erityistilanteiden etäopetus sai hetkessä näkyvyyttä. Asiasta uutisoitiin lehden etusivulla, kuusisivuisessa artikkelissa sekä vielä seuraavana päivänä pääkirjoituksessa. Ei kulunut kuin muutama päivä, kun olimme jo suunnittelemassa ohjelmasisältöä Yleen, sovimme uutispätkästä Lounais-Suomen uutisiin ja radioon sekä vastasin muutaman haastattelupyyntöön eri lehtiin. Olimme siis selkeästi ylittäneet uutiskynnyksen. Muutama lehtijuttu julkaistaan vasta syksyllä.

Kun eSKO – hanketta suunniteltiin, tarkoitus oli ensin informoida etäopetuksen mahdollisuuksista suurimmissa sairaalayksiköissä,  sen jälkeen auttaa etäopetustilanteita käytännössä ja sitten levittää tietoa eri medioiden kautta suuremmalle yleisölle. Suunnitelma on toteutunut hienosti. Osoituksena tästä kaikesta, järjestimme viime viikolla kaksi etäopetustilannetta ensi syksyksi. Tietoisuus asiasta on siis levinnyt. Sairastuneet lapset saavat apua koulunkäyntiinsä.

Kevät on ollut muutenkin eSKOlle toimeliasta aikaa. Olemme auttaneet etäopetuksen käytännönjärjestelyissä mm. Turussa, Laitilassa, Porissa, Raisiossa, Liedossa ja Jyväskylässä. Sen lisäksi olemme täydentäneet ja julkaisseet toisen painoksen etäopetusoppaasta, joka on luettavissa ja ladattavissa myös tällä sivulla. Uutta kuulijakuntaa esityksissämme ovat olleet erityisopettajat, kouluterveydenhoitajat, osastonhoitajat sekä apulaisosastonhoitajat.

Kesällä ja syksyllä on mietittävä jatkoa. Hanke on päättymässä vuoden vaihteeseen, mutta työ ei ole vielä läheskään tehty. Pohdittavaksi siis jää, miten autamme jatkossa erityistilanteiden etäopetusta ja kuka sen korvaa. Hyviä ideoita otetaan vastaan.

Lauantaina soi Suvivirsi ja sen myötä toivotan kaikille hyvää kesää. Kiitos kuluneesta keväästä ja kaikesta kannustavasta palautteesta, mitä olen saanut.

Harri

harri.mantila@masku.fi

041 4352245

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : Touko 28, 2013 Kategoria/t: Yleistä

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: