RSS

eSKO!! Apua! Eihän täältä kuulu mitään…

20 Maa

Tekniikka on välillä aika kummallista. Tässä tapauksessa toimimaton ääniyhteys toi parannuksen etäopetusjärjestelyihin.Rattaat pyörimään

Olin normaalisti koulullani opettamassa kevätpörinöissä pyörivää kutosluokkaani, kun sähköpostiini kilahti viesti: ” Taas ollaan etätekemisissä, mutta äänen puute harmittaa. Miten oppilaan mikkiasetuksia vois tarkastella ja antaa ohjeita? Hidas yhteys jumittaa kameraa eikä sitä saa taas jatkumaan ennekuin kirjautuu ulos ja takaisin sisään”

Liityin heidän etäopetustilanteeseen omasta luokastani käsin. Saimme oppilaan äänen kuulumaan minun luokkaani ja Maskun Kurittulan oppilaat olivatkin hetkessä yhteydessä Kodjalan koululle Laitilaan. Kysymyksiä virisi hetkessä. Ovatko he samanikäisiä? Kuinka suuri luokka on? Ovatko he taitavampia kuin me jne. Lukuisista yrityksistä, ohjeista ja kokeiluista huolimatta, emme saaneet oppilaan ääntä kuulumaan oppilaan kotiluokkaan. Päätin lähteä vierailulle.

En saanut ääniyhteyttä korjattua paikanpäälläkään ja ajattelin, että vaihdetaan ConnectNow ohjelma Skypeksi. Siitä on saatu paljon hyvää palautetta etäopetuksen työkaluna. Oppilaalla oli Skype – tunnus valmiina eikä koulun tunnuksen luominen ja ohjelman asentaminen kestänyt kauaakaan. Hetkessä oppilaan kasvot ilmestyivät videotykin kautta luokan valkokankaalle ja oppilaat vilkuttelivat iloisia tervehdyksiään puolin ja toisin. Aika hieno hetki jälleen!

Skype osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Asennus oli helppoa, käyttö on yksinkertaista ja ennen kaikkea äänen ja kuvanlaatu oli paljon parempi kuin ConnectNow:ssa. Nyt ääni kuului molempiin suuntiin eikä kamerakaan enää jämähtänyt.

Itselleni tuli valtavan hyvä mieli, että lähdin käymään paikanpäällä. Onneksi opettaja otti yhteyttä ja kertoi, että tekniikka pökkii! Toivottavasti nyt kaikki sujuu tekniikan puolesta loppukevään osalta sujuvasti.

Harri

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : maaliskuu 20, 2013 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: