RSS

Etäopetusta käytännössä

12 Jou

Hauskuus on joskus pienistä asioista kiinni. Tämä tapahtui pian sen jälkeen, kun olimme Antin kanssa vierailleet eräällä ala-koululla. Toimitimme luokkaan kokousmikrofonin ja kameran sekä samalla perehdytimme perheen ja luokanopettajan käyttämään Skypeä etäopetuksessa. Opetusta oli kokeiltu muutamia päiviä, kun tiedustelin kuulumisia. Kaikki kuulemma sujui oikein kivasti, mutta oppilaalla on kotonaan liian tehokas mikrofoni. -Miten niin?, tiedustelin. Kuulemma luokassa herättää hurjasti hilpeyttä kuulla esim. vessan vetämisen ääni. Enpä ollut tuota mokomaa asiaa huomannut kertoa, kun kokemuksistani koululla juttelin.

Skypen käyttöönotto on ollut lupauksia herättävän helppoa. Porissa kävimme etäopetustilanteisiin liittyviä asioita läpi yhdessä oppilaan isän ja luokanopettajan kanssa yhden tunnin verran, samalla kun koulun atk-tuki viritteli laitteita. Seuraavalla oppitunnilla etäopetus otettiin jo käyttöön. Sekä kotona oleva oppilas ja luokka nauttivat silminnähden tilaisuudesta ”kohdata” jälleen toisensa ja palauttaa yhteys oppilaan ja luokan välille.

Virtuaaliopetuksen päivillä sain nauttia ammattitaitoisista luennoista ja ideakoppaani tuli muutamia todella toteuttamiskelpoisia ajatuksia. Oli myös hienoa tavata kollegoita ja saada kertoa heille etäopetuksen mahdollisuuksista. Vaikka etäopetuksesta jo paljon tiedetään, niin silti me hankkeiden vetäjät saamme aikaan yllättyneita ilmeitä ja ahaa-elämyksia henkilöillä, kenelle kokemuksistamme kerromme. Olisi valehtelua väittää, etteikö siitä tule itselle hyvä mieli.

Näillä sanoin haluan toivottaa kaikille lukijoille hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille avusta ja tuesta, mitä tässäkin hankkeessa aina tarvitaan. Vielä tällä viikolla eSKOlla on sairaalakoulujen toimihenkilöiden ja rehtorien tapaaminen. Viikonloppuna vietämme  perheen joulua etukäteen, ennenkuin matkustamme hyvien ystäviemme ja kollegoiden luo Arabiemiraatteihin. Salam Aleikum!

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : joulukuu 12, 2012 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: