RSS

Etäopetusta, tuikkujen tunnelmaa ja lämmintä glögiä!

23 Mar

Englantilaista lautapeliä etänä

Syksy on jo pitkällä, kun tätä blogia päivitän. eSKO-hankkeella ja kaikilla muillakin hankkeilla, jotka pyrkivät auttamaan sairastuneen lapsen koulunkäyntiä, on hyvä vauhti päällä. Itse olemme siirtyneet hankkeessamme siihen vaiheeseen, että käymme ja olemme käyneet eri kouluissa auttamassa etäopetuksen käyttöönotossa. Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että olemme vierailleet kouluilla ja tapaamisissa neuvoneet koulun henkilökuntaa, oppilasta ja hänen perhettään laitteiden ja ohjelmien käytössä. Nämä tapaamiset ovat olleet erittäin onnistuneita ja tehokkaita starttipaketteja kohti etäopetusta. Ohjelmana käytämme Skypeä, joka on suhteellisen helppo ottaa käyttöön, riittävän monipuolinen, ilmainen ja suomenkielinen.

Samalla kun kouluilla olemme käyneet ja sairastumisista kuulleet, on ajatus sairastuneen oppilaan koulunkäynnin tukemisen tärkeydestä entisestään vahvistunut. Tilanteet, mihin lapset ja heidän perheensä ovat joutuneet, ovat välillä todella sydäntä särkeviä ja raskaita. On mielestäni erittäin tärkeää, että perheen ei tarvitse miettiä koulujärjestelyjä, vaan että joku tekee sen heidän puolestaan.

Etäopetus erityistilanteissa

Kouluvierailujen, suunnittelun ja konsultoinnin lisäksi olemme keskittyneet eri materiaalin tuottamiseen. Saimme viime viikolla valmiiksi kirjasen, Etäopetus erityistilanteissa. Tähän pieneen vihkoon olemme yhdessä Miia Mämmelän, Antti Huttusen ja Päivi Luoman kanssa koonneet ajatuksia etäopetuksesta, käytännön ohjeita sekä yhteystietoja. Vihkoa saa vapaasti ladata ja jakaa eteenpäin. Kirja on luettavissa myös iBooksin kirjastossa ympäri maailmaa. Tosin, kirjaa ei ole käännetty muille kielille, vielä….

Etäopetus erityistilanteissa – pdf

Kirjasen lisäksi olemme laatineet kirjalliset ohjeet Skypen ja AnyMeeting-nimisten ilmaisten etäohjelmien käyttöä varten. Vierailuilla ja esittelyissä jätämme jälkeemme myös muistilistan etäopetuksen käytännönjärjestelyjä varten.

Sanomapron ainoana sponsorointikohteena ovat Suomen sairaalakoulut. Sairaalakoulut saavat käyttöönsä veloituksetta opit-tunnukset ja he voivat myös itse tehdä tunnuksia. Miia Vahlsten on yhteyshenkilömme Sanomaprohon. Häneen voi olla yhteydessä sähköpostitse miia.vahlsten@sanomapro.fi. Etäopetushankkeiden, sairaalakoulujen ja Sanomapron yhteistyö tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä lisääntymään ensi vuoden puolella.

Joulukuussa on vuorossa Virtuaalipäivät, sairaalakoulujen toimihenkilöiden tapaaminen sekä tutustuminen Anti-virukseen Viikin normaalikoululla. Hieno juttu!

Näillä sanoin toivotan kaikille lukijoille tunnelmallista pikkujouluaikaa!

Harri

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : marraskuu 23, 2012 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: