RSS

Syysterveisiä!

11 Lok

Syksy on pyörähtänyt vilkkaasti käyntiin. Heti koulutyön alussa olin auttamassa etäopetusjärjestelyissä Laitilassa. Paikalla olivat kaupungin atk-tukihenkilö, luokanopettaja, oppilas ja hänen vanhempansa. Oppilas oli juuri lähdössä Englantiin hoitoon, jolloin etäyhteys on ainoa keino hänelle pitää yhteyttä luokkaansa ja opettajaan. Oli erittäin toimiva ratkaisu, että pystyimme samalla käymään tekniikkaa läpi niin perheen kuin koulun kanssa.

Etäopetuksen opiskelua.

Oppilaan päästyä Englantiin, etäyhteyttä päästiin kokeilemaan onnistuneesti muutamanakin päivänä. Tällä hetkellä koulunkäynti on jouduttu siirtämään taka-alalle, koska hoidot ja niiden aiheuttamat terveydelliset muutokset ovat nyt kovimmillaan. Nämä ovat niitä asioita, jotka täytyy aina huomioida, kun etäyhteyttä suunnitellaan.

Etäopetuksen suunnittelun kannalta oli Laitilassa käyminen opettavaista. Verkkoyhteyksissä ja laitteistoissa on paljon eroja ja kaupunkien ja kuntien koneisiin asentaminen vaatii usein atk- tukea esim. suojauksien takia. Tapaamisessa meillä oli mahdollisuus opiskella etäyhteyden, laitteiden ja ohjelman käyttöä.

Syyskuussa etäopetushankkeet tapasivat Helsingissä hanketapaamisessa. Päivi Luoman johdolla hanketyöntekijät miettivät yhdessä ratkaisuja ongelmiin, mihin hanketyössä törmää. Sairastuneen oppilaan auttamiseksi toimivat hankkeet muodostavat hyvän yhteisen kokonaisuuden. Tavoitteet ovat hyvin samankaltaisia, jolloin yhteistyö hankkeiden välillä on mutkatonta. Koska nämä hankkeet toimivat eripuolilla Suomea, on hyvinkin mahdollista saada apua monelta eri hankkeelta. Tärkeintähän on sairastuneen oppilaan, hänen perheensä ja koulun auttaminen. Yhtenä yhteisenä asiana edelleen keskustelimme tabletti-laitteiden käytöstä etäopetuksessa. Kyseisten laitteiden käyttöönoton helppous ja siirreltävyys ovat tämän päivän muotisanoja. Esimerkiksi järjestely, missä luokassa on tietokone ja oppilaalla tabletti, voidaan järjestää Skypen avulla. Skype on suhteellisen helppo ottaa käyttöön, se on suomenkielinen, kuva ja ääni siirtyvät molempiin suuntiin ja ohjelmassa voidaan tarvittaessa jakaa/näyttää luokassa olevan koneen näyttöä etäoppilaalle.

Rouva Tellervo Koivisto Sylvan juhlaseminaarissa

Syyskuussa sain kunnian osallistua Sylvan 30-vuotis juhlaseminaariin Helsingin yliopiston museolla. Osallistujilla oli mahdollisuus tutustua etäopetukseen ja he saivat tietoa eSKO-hankkeesta.

Lokakuun alussa pidin webinaarin aiheesta etäopetus erityistilanteissa. Tallenne on nähtävissä osoitteessa

http://opetus.adobeconnect.com/p3o97wc2b33/

 

Webinaarin jälkeen totesin, että puhuminen on hankalaa, kun ei näe yleisön reaktioita. Ei käy kateeksi radiotoimittajia.

Olemme koonneet erityistilanteita varten ohjevihkosen. Sitä tullaan jakamaan lähiviikkoina sekä painettuna että sähköisesti ebookkina että pdf- tiedostona.

Hyvää syksynjatkoa!

Harri

 

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : lokakuu 11, 2012 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: