RSS

Inhimillinen tekijä

10 Huh

Nooran ja Vernan tarina
Katsoin kyseisen ohjelman, missä  Nooran äiti Susanna ja Nooran hyvä ystävä Verna kertoivat kokemuksistaan. Verna ja Noora sairastivat samaa syöpää samaan aikaan ja kävivät läpi samoja kokemuksia. Ohjelma pysäytti ja kosketti. Kuten Nooran äiti ohjelmassa sanoi, tällaiset kokemukset herättävät paljon mm. miksi – kysymyksiä. Miksi sairastuin, miksi minä tervehdyin, miksi Noora ei parantunut…Verna kertoi kokemuksiensa olleen miljoona kertaa pahempia kuin hän oli odottanut. Hän kertoi olleensa välillä hyvin yksin….Miksi? Yksi syy on eristyksiin joutuminen. Kaikki lapsen tavallinen elämä katoaa, hänen koulunkäyntinsä keskeytyy, sosiaalinen elämä vähenee ja kaverisuhteiden ylläpitäminen on hankalaa.  Aika kuluu vain hoito – ja kipupäiviä laskiessa. Ohjelma herätti myös miettimään sitä, miksi jaksamme liian usein valittaa liian pienistä asioista ja mikä on elämässä tärkeintä.

On vaikeaa kuvitella, että opettaja tämän ohjelman katsomisen jälkeen, ei auttaisi koulunkäynnin järjestämisessä. Koti-,  sairaala- tai etäopetuksen järjestämisessä saattaa olla ongelmia, mutta….Vernan ja Nooran, ja monen muun sairastuneen oppilaan koulunkäynnin järjestämiseksi pitää jaksaa tehdä töitä ja nähdä vaivaa. He eivät itse ole millään tavoin syypäitä siihen, että eivät voi käydä koulua ja elää normaalia elämää.

Etäopetus voi muistuttaa lasta sairastumisesta, tuottaa erilaiseksi kokemista, mutta toisaalta, se voi olla ainoa kiinnekohta omaan kouluun, kavereihin ja luokkaan. Tuntien seuraaminen ja opetukseen osallistuminen tuo päivään tekemistä ja rytmittää sitä.

Näistä asioista keskustelemme lähiviikkoina Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Helsingissä, Hyvinkäällä ja Turussa. eSKO lähtee liikkeelle….

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : huhtikuu 10, 2012 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: