RSS

eSKO – hankkeen kuulumisia

16 Maa

eSKO - hanke

Ohjausryhmän kokouksen 14.3 jälkeisiä ajatuksia

Täällä Lounais-Suomessa on ilmassa jo selkeitä kevään merkkejä ja maaliskuun puoliväli toi mukanaan myös eSKO – hankkeemme ensimmäisen ohjausryhmän kokouksen. Oli erittäin hienoa jakaa ajatuksia Rovaniemen, Oulun, Kuopion ja Turun sairaalakoulujen edustajien kanssa. Sylvan ja Eko-koordinointihankeen edustajien mukana olo vielä täydensi hankkeemme kattavuutta. Tämä tulee todella olemaan koko Suomea koskeva hieno kokonaisuus!

Tänä keväänä ovat alkaneet muutkin sairaalaopetuksen kehittämiseen tähtäävät hankkeet. Yhdessä aikaisempien kokemuksien kautta, ne tulevat varmasti auttamaan sairastuneen oppilaan koulunkäyntiä sekä avaamaan uusia näkökulmia etäopetukseen ja laitteiden monimuotoiseen käyttöön. Oli pelkästään positiivista huomata, kuinka paljon jo yhden kahdeksanhenkisen ohjausryhmän kokouksessa pulppusi ideoita, uusia huomioita ja mahdollisuuksia, mihin etäopetusta voidaan hyödyntää.

On muistettava, että etäopetus ei ole mikään autuaaksi tekevä ratkaisu tai ainoa oikea malli toimia. Tämä on vain yksi työkalu, mitä opetuksenjärjestäjät voivat hyödyntää, kun joutuvat miettimään miten koulunkäynti poikkeustilanteissa voidaan järjestää. Mikään ei korvaa kasvotusten annettavaa opetusta, mutta verrattaessa esim. kotiopetukseen, etäopetus vaatii vähemmän resursseja.Tärkeintä on kuitenkin se, että etäopetus mahdollistaa esim. infektioriskien takia luokastaan eristetyn oppilaan sosiaalisten suhteiden ylläpidon.  Huomioitavaa on sekin, että välimatkat saattavat olla pitkiä koulun ja kodin välillä. Etäopetus on silloin ehdottomasti harkitsemisen arvoinen työkalu.

Etäopetuslaitteista keskusteltuamme, tuli mieleemme ajatus siitäkin, mihin muuhun järjestelmää voidaan hyödyntää. Asiantuntijavierailut luokassa etäyhteyden avulla ovat yksi hyvä esimerkki. Niistä on jo paljon hienoja kokemuksia siihen keskittyvän hankkeen kautta.(  www.asiantuntijaverkosto.fi.)  Kameroiden ja laitteiden avulla on helppoa lisätä oppilaiden näytelmäprojekteihin uusi näkökulma, kun esitys onkin mahdollista nauhoittaa ja katsoa vaikka suurelta kankaalta dataprojektorin avulla. Uskonkin, että soveltamisella ei ole rajoja. Se on tekijöistä kiinni. Näin ollen etäopetus monipuolistaa tvt-laitteiden käyttöä.

Tästä on hyvä jatkaa alkavaa kevättä!

Harri

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : maaliskuu 16, 2012 Kategoria/t: Yleistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: